T H E M !

30 fakta tentang diri anak Pakcik Hisham

30 fakta tentang NUR SYUHADA BINTI HISHAM SHAH. absolutely bukan auta okayhh. (:

fakta yang pertama
Seorang yang boleh dikatakan gemok pendek sebab syud pendek dan berisi kalau dengan kawan kawan yang lain. Tapi tak kesah sebab da selalu kene panggil pendek atau gemok oleh kawan kawan terutama sekali Arun, Muiz dengan Ifan. As usual, ada aku kesah? hahaha.

fakta yang ke-2
Pipi selalu kene cubit oleh kawan kawan disebabkan terlalu chubby dan comel. *pangggg (!) Bak kata diorang ok. Selalu jugak kene lempang dengan Ainor bak kata Ainor, ' pipi kau sedap kene lempang.' Kesian kan? heeee.

fakta yang ke-3
Syud akan diam kalau tengah marah. Muka akan berubah serta merta. Sometimes akan menanges untuk redakan kemarahan. Kalau orang yang kenal rapat dengan Syud akan tahu perangai ini. Selalunya tak suka nak marah marah orang. Actually, tak reti nak marah orang pun. Tu sebab kalau marah, diam je kalau tak menanges.

fakta yang ke-4
Seorang yang sangat manja dengan parents dan kawan kawan. Semua orang tahu ini sebab Syud sorang je anak perempuan dalam family plus anak sulung. Tapi kalau in a relationship susah nak manja sebab segan. Tapi lama lama BF sendiri yang cakap, 'awak manja sebenarnya.' hahha. Tapi tu dulu lahh. Sekarang single balik dahhh.

fakta yang ke-5
Sangat kuat merajok dan kuat cemburu. Tapi bukan lah cemburu buta. Selalu nye akan tanya dulu. Bukan setakat cemburu dengan pasangan je, dengan kawan kawan pun. hahah. Jahat kan? Takde lah. Dengan kawan kawan cemburu gurau gurau je. Selalu kalau merajuk tone suara akan berubah, so, orang cepat tahu syud merajok. And kalau merajok, selalu nye cepat je air mata nih jatuh. Conclusion nye, anak pakcik Hisham nih memang kuat air mata dye jatuhh.

fakta yang ke-6
Masa sekolah menengah ramai sangat kawan lelaki sampai kawan perempuan boleh kira pakai jari. BFF pun lelaki. BFF perempuan pun ada jugakk tapi boleh kira la kan. Kalau buat open house, perempuan tak sampai 10 orang tapi lelaki mahu la cecah sampai 2o orang. Tapi sekarang macam da ramai kawan perempuan. Bukan macam tapi memang sebab sekarang college semua perempuan. Tapi bukan lah BFF. Seriusly, kawan dengan perempuan macam lecehh sikitt. Macam cepat touchingg je. Tapi kalau dapat kawan perempuan mcm BFF syud, itu yang the best punya (!)

fakta yang ke-7
Lebih sukakan selendang daripada tudung bawal. Shawl tak payah gosok. Ini ada lah untuk anak anak dara yang pemalas mcm saya. Tak kesah la kalau kau nak bersiap berjam jam pun. Hahaha. Sesungguhnya saya tak suka menggosok baju. So, more prefer shawl than tudung biasa. Kalau beli baju pun selalunya cari kain yang tak payah gosok. Hee.

fakta yang ke-8
Kalau keluar perkara wajib yang ada kat muka, lipgloss, eyeliner dengan compact powder. Kalau tak letak muka memang macam penat gila disebabkan tidur yang tak cukup.

fakta yang ke-9
Seorang yang sangat sangat tepati masa. Sebab pegang dengan kata kata ibu, ' Biar kita tunggu orang jangan buat orang tunggu kita.' Tapi dalam masa yang sama, tak suka menunggu orang lama lama. PALING TAK SUKA. So, kalau nak keluar dengan Syud memang kene 'on time'

fakta yang ke-10
Seorang yang tak makan sayur sayuran. Pelik kan? Tapi selalu kene paksa dengan parents suh makan sayur. Last skali dorg pun malas nak suruh dah. Hahaha.

fakta yang ke-11
Pantang nampak benda yang comel comel. Tangan mesti gatal nak beli. Tapi kalau keluar dengan kawan, mesti tangan kene pukul. So, better keluar dgn kawan kawan. Save sikit duit. Sebab Syud nih boros orang nya. Duit pun kene bagi mak pegang. Kalau tak memang duit allowance tuh akan habis dalam masa seminggu je. hahah. Bak kata ibu, ' Orang bagi kau rm1ooo sebulan nih pun belum tentu cukup.' Memang tak kan cukup pun kalau seribu. hahaha

fakta yang ke-12
Sangat susah nak share problem dengan orang, kalau Syud share problem dengan orang maknanya Syud trust dia. Tapi kalau once Syud tak percaya kat orang tuh, rasanya susah nak kembalikan kepercayaan tuh balik. Tapi selalunya Syud akan share problem dengan ibu. So, apa apa masalah Syud memang ibu orang pertama yang tahu. *kalau korg nak kata aku mengada ke pe mslh sendiri tak boleh settle dah besar, ada aku peduli? Bukan aku share dengan mak kau pun kan?'

fakta yang ke-13
Seorang yang setia kalau in a relationship. Kira kalau dah sayang sorang tuh sayang sorang je, tak de nak pasang lebihh. Tak reti. Tapi kalau dissapointed, rasanya memang susah. ):

fakta yang ke-14
Sangat susah nak dengar cakap orang. Boleh dikatakan seorang yang degil. So, harap dapat bersabar la ye dengan perangai Syud yang nihh. Heee. Jangan marah.

fakta yang ke-15
Lebih sukakan mocha daripada cappucino. Lagi lagi kalau ice blended. So, kalau makan kat restaurant kawan kawan akan tahu dahh. Tapi kalau lepak kedai mamak, sure mintak teh O ais. Tapi sekarang bertukar limau ais tanpa bijik. Hahah.

fakta yang ke-16
Sangat suka warna pink, purple, biru, hijau, putih dengan hijau. Tapi kalau nak kawen, dah cakap kat ibu nak gabung warna pink dengan purple. Sebab pink dengan biru da ramai orang buat. So, tak mau. Hahaha. *Tu pun kalau ada calon syud.

fakta yang ke-17
Senang memaafkan orang tapi susah untuk melupakan. Orang kata forgive and forget, but for me, forgive but not to forget and make it as your lesson. Sebab hati Syud sangat susah untuk terima bende bende yang berkaitan dengannya.

fakta yang ke-18
Sangat sangat suka kan teddy bear sampai ibu pun bising sebab terlampau banyak teddy bear yang ada. Dah besar pun still tidur pelok teddy bear. Haha. Ada aku pedulik? Janji tidurku lena. Hee.

fakta yang ke-19
Syud lagi prefer lepak kat kedai mamak or kedai tepi jalan daripada restaurant restaurant. Tak tahulah kenapa. Bukan setakat save budget je tapi mknn kat sana pun sedap jugakk kan? Simple and affordable. Betul tak?

fakta yang ke-20
Kalau orang tak kenal Syud akan cakap Syud muka sombong berlagak or pape je lah yang negative. Sebab Syud amat amat la pemalu kalau dengan orang yang tak kenal. Tapi once da kenal rapat, memang orang yang gila gila sampai gelak pun tak cover dahh.

fakta yang ke-21
Tak boleh hidup kalau tak ada lappy, handphone, camera, purse. Tu adalah perkara wajib dalam hidup. Hee.

fakta yang ke-22
Suka handbag yang besar besar. Tak suka yang kecik kecik. Kalau besar macam macam boleh isi. Kalau kecik boleh isi apa? Purse aku pun da besar. hahah.

fakta yang ke-23
Selesa berseluar daripada berkain. So, kalau nampak Syud pakai baju kurung itu adalah terpaksa. Dipaksa oleh orang orang yang tertentu. Hee.

fakta yang ke-24
Suka teman adik pergi isap shisha tapi Syud tak pernah isap shisha pun sebab adik tak bagi. So, selalu teman je lahhh. Dan selalu nya Syud je sorang perempuan. Sebab kawan kawan perempuan yang lain tak boleh keluar malam. *Saya keluar malam mintak izin ibu bapa saya taw. Jangan salah paham pulakkk.

fakta yang ke-25
Seorang yang camwhore. Tak kesah la kau nak cakap ape pun. Janji aku bahagia. Ouhh ya, dan sangat sangat teringin belajar photography dan jadi macam Abg Apai. Bestnye kalau dapat jadi mcm dia. *Berangan je. Lantak. Aku berangan tak pakai duit bapak kau pun.

fakta yang ke-26
Sangat suka berambut panjang. Tapi once kalau rambut bercabang da keluar memang geram gila. So, kene amek decision potong rambut. Ouhh ya, sangat suka rambut original Syud. Tak nak buat rebonding ke ape. Sebab Syud rasa rambut original saya lagi lawa. auwww. *okay. perasan. hahah.

fakta yang ke-27
Seorang yang suka berangan. Tapi takde lah sampai jadi macam Mat Jenin tuhh. Angan angan mana tahu tercapai kan. Macam bagi semangat la nak achieve kan angan angan tuhh.

fakta yang ke-28
Tak suka makan pagi. Tak tahu lah kenapa. Terus je makan lunch. Tapi badan tak gak susut susut. Ishhhh. Tak kesah lah. Gemuk pun gemuk lahhh. *padahal sekarang makan sikit je. Ishhhh.

fakta yang ke-29
Senang dapat penyakit. Antara penyakit yang ada, mild anemia, urinary tract infection, dysmenorrhoea dengan migrain. Tu je buat masa sekarang. Hee.

fakta yang ke-30
Fakta yang terakhir, Syud senang menyesal dengan keputusan yang Syud amek. Contoh nye beli brg yang tak sepatutnya beli lepas tuh rasa mcm menyesal. Ada jugak la contoh contoh yang lain. Padan muka. Hehe.

Ni la 3o fakta tentang diri anak Pakcik Hisham nihh. So, kalau nak tahu lebih pasal anak pakcik Hisham nihh, just tanya je dia kat sini.


syud ♥

2 comments:

  1. syuh kolej perempuan?? kolej ape tu?? macam best XD

    ReplyDelete

just leave ur comments here.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...